Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4527   32,5111
EURO 34,8255   34,8882
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
ZİYA GÖKALP'İN VEFATININ 100. YILI ANISINA "FİKRİMDEKİ TÜRK ASRI ve TÜRK BİRLİĞİ" MAKALE YARIŞMASI

Türk milliyetçiliğinin önde gelen isimlerinden biri olan Ziya Gökalp'in hayatı ve düşünceleri, Türk milletinin kimliğini ve birliğini pekiştirmek adına büyük bir öneme sahiptir. 25 Ekim 1924 yılında vefat etmiş olmasına rağmen, fikirleri ve mirası hala Türk toplumunun belleğinde canlılığını korumaktadır. Gökalp, Türk Dünyası Birliği ve Turan ülküsü gibi kavramlarla Türk milletinin birlik ve beraberliğini vurgulamış, bu düşünceler Türk milletinin dimağlarında derin izler bırakmıştır.

 

“FİKRİMDEKİ TÜRK ASRI VE TÜRK BİRLİĞİ” MAKALE YARIŞMASI

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün de sıkça vurguladığı gibi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Ziya Gökalp’in fikirleri büyük bir rol oynamıştır. Atatürk, Türk milletinin kültürü ve kimliğine dayalı bir milli devlet kurma yolunda ilerlerken, Gökalp’i fikirlerinin babası olarak görmüş ve onun düşüncelerinden ilham almıştır.

 

Bugün, Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak, vefanın ve ahde vefanın önemine olan inancımızı yansıtmak adına bir adım atıyoruz. Türk milletinin değerlerini yaşatma ve yüceltme misyonuyla Ziya Gökalp’in fikirlerine olan vurguyu sürdürmek için bir makale yarışması düzenliyoruz. Bu yarışma, Türk kültürüne katkı sağlamak, fikir üreten yazarları teşvik etmek ve Türk milletinin ortak hafızasına yeni eserler kazandırmak amacıyla gerçekleştirilecektir.

 

“Türk Asrı” ve “Türk Birliği”nin nasıl gerçekleşeceği, bunun için hayatın her alanında yapılması gerekenler, Türkiye Yüzyılı için geleceğe nasıl hazırlanmalıyız ve özellikle eğitim öğretim kapsamında geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukları nasıl yetiştireceğimiz konusunda fikri çıkarımların kaleme alınması bu yarışmanın konusudur.

 

Eser sahipleri 1 Mart 2024 tarihinden itibaren 30 Eylül 2024 tarihi mesai saati bitimine kadar www.tesyarisma.org adresinden sisteme kayıt olarak eserlerini yükleyebilecektir. Sonuçlar 15 Ekim 2024 tarihinde açıklanacaktır.

 

Sendikamız tarafından düzenlenen Ziya Gökalp’in vefatının 100. yılı sebebiyle “Fikrimdeki Türk Asrı ve Türk Birliği” makale yarışması Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikaların üyelerine açıktır.

 

Yarışmada dereceye giren ve mansiyon alan yarışmacılara 25 Ekim 2024 tarihinde Ziya Gökalp’in vefatının yüzüncü yılı ve gününde yapılacak ödül töreni ile plâketleri ve ödülleri takdim edilecektir. Ödül törenini, Ziya Gökalp’in 100. ölüm yıl dönümü anısına düzenleyeceğimiz bir sempozyumla birleştirerek, onun mirasını ve düşüncelerini daha da geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu etkinliklerle, Türk milletinin birlik ve beraberliği üzerine düşünen ve çalışan herkesi bir araya getirerek, geleceğe emin adımlarla ilerlemeye olan inancımızı pekiştirmeyi amaçlıyoruz.

 

Yarışmanın Şartnamesi İçin Tıklayınız


22.02.2024






Okunma Sayısı: 116


18.191.240.243








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top