Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4527   32,5111
EURO 34,8255   34,8882
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
TÜRK EĞİTİM-SEN NİĞDE ŞUBESİ MİLLETVEKİLLERİNE MEKTUP GÖNDERDİ

Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi için milletvekillerine mektup gönderdi.

 

Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı ve sendika üyelerinden oluşan bir grup, “24 Kasım’da Önlük Değil İkramiye İstiyoruz” diyerek yazmış oldukları mektubu milletvekillerine gönderdi.

 

Öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi önerisini TBMM’de desteklemeleri için Niğde Milletvekillerine mektup gönderen Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi gerektiğini belirtti.

 

Niğde PTT önünde bir de basın açıklaması yapan Uğraş ; "Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ederken, öğretmenlerin rol ve sorumluluklarına ilişkin beklentiler artmakta, buna karşın öğretmenlerin yıldan yıla büyüyen sorunlarına çare yeterince üretilememektedir. Eğitim sürecinin başat öğesi öğretmenlerimizin en büyük sorunlarından birisi ekonomik durumlarının yetersizliğidir. Bugün sadece asgari ücretliler, dar ve sabit gelirliler değil, kamu çalışanları da ekonomik daralmışlıktan nasibini almıştır. Bilindiği gibi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerimize Milli Eğitim Bakanlığı tarafından beyaz önlük hediye edileceği kamuoyuna açıklandı. Biz ise eğitim çalışanlarının öğrenci-veli şiddetine maruz kalma, liyakatsiz yönetici atamaları, tayin ve nakil başta olmak üzere özlük hakları, ekonomik çaresizlik, adaletsiz uygulamalar, mesleki imaj zedelenmesi, kariyer sınavı gibi acil çözüm bekleyen önemli sorunları varken, kamuoyunun önlük gibi suni bir tartışma ile meşgul edilmesini doğru bulmadığımızı dile getirerek önlük değil ikramiye istiyoruz." dedi.

 

Türk Eğitim-Sen’in öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi için her 24 Kasım tarihinde öğretmenleri motive etmek ve ekonomik bakımdan desteklemek adına bir maaş ikramiye verilmesini önerdiğini söyleyen Uğraş ; "Milletvekillerine gönderdiğimiz mektubumuzda ekonomik sorunlarına bir nebze de olsa sembolik katkı sağlayacak olan bu kanun teklifine sahip çıkmalarını ve destek vermelerini bekliyoruz. Geleceğimizi yetiştiren eğitimcilerimizi mutlu, huzurlu ve motivasyonu yüksek kılmak devletimizin ve toplumumuzun en asli sorumluluklarındandır." diye konuştu.

 

 

 

 


08.11.2023






Okunma Sayısı: 275


3.16.15.149








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top