Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4527   32,5111
EURO 34,8255   34,8882
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
TÜRK EĞİTİM-SEN NİĞDE ŞUBESİ İLE NÖHÜ ARASINDA 2023 YILI 2. KİK TOPLANTISI YAPILDI

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde yetkili sendika olan Türk Eğitim-Sen arasında 2023 yılının 2. Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısı, 31 Ekim 2023 günü yapıldı.

 

Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi olarak NÖHÜ'de çalışan üyelerimizle yaptığımız istişareler sonucunda tespit edilen konular, KİK Toplantısında masaya getirildi.

 

Sendikamız tarafından KİK Toplantısında teklif edilen konular şunlardır: 

 

1- Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirilen KİK toplatısında alınan kararların değerlendirilmesi.

 

2- 13/b maddesinin belli kriterlere bağlanarak kullanılması. Kullanırken kamu yararının gözetilmesi; görevlendirme yapılmadan önce birim amirlerinin görüşlerinin alınması.

 

3- Birimlerde görevlendirilen idari personel, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi gibi personellerin birimlerin öğrenci sayısı, iş yükü ve hizmet verilen açık ve kapalı alanların büyüklükleri dikkate alınarak belirlenmesi.

 

4- Akademik personellerin danışmanlık saatlerini idarenin değil, kendilerinin belirlemesi.

 

5- Akademik personelin ders programlarının adaletli yapılması. İkinci öğretime ders veren bayan akademisyen hocalarımıza pozitif ayrımcılık uygulanarak, derslerin daha erken saatlere konulması.

 

6- Üniversitemizin Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü tarafından satışı yapılan bütün ürünlerde Üniversite personellerine indirimli satış yapılması. 

 

7- Üniversitemize bağlı Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesinde, muayene sıralarında Üniversite personellerine öncelik verilmesi.

 

8- Koruma Güvenlik Görevlilerinin görev yeri değişikliklerinde rotasyonun adaletli yapılması.

 

9- Şoför ve Koruma Güvenlik Görevlilerinden isteği halinde durumu uygun olan personellerin Bilgisayar İşletmeni kadrosuna atamasının yapılması.

 

10- Merkez kampüs alanı dışındaki tüm yemekhanelerin fiziki şartlarının yetersiz olduğu ve yemeklerin  soğuk gelmesi nedeniyle biran önce gerekli tedbilerin alınması. 

 

11- Üniversite personelinin vermiş olduğu dilekçelere ( Nakil-Kurum içi yer değiştirme vb.) kurum tarafından yazılı olarak cevap verilmesi.

 

12- Genel Sekreterlik Makamından randevu talebinde bulunan idari personellerin randevu talebine dönüş yapılması.

 

13- Üniversite Genel Sekreter Vekili tarafından, Üniversitede çalışan idari personele sendikacılık konusunda baskı yapılmaması. 

 

14- Üniversitemize yapılan Akademik Personel alımlarında, öncelikle Üniversitemizde şartları sağlayan İdari Personellerin uygun kadrolara atanmasının yapılması.

 

15- Üniversitemizin İdari Binası, Genel Evrak ile Rektörlük Makamı arasında bulunan ve daha önce açık durumda olan kapının belli kimselere değil herkese açık olmasının sağlanması.

 

16- Rektörlük Makamı giriş kapısında görevli olan  Güvenlik ve Koruma görevlilerince binaya gelen tanınmış kişilere daha önce olduğu gibi nereye geldiğinin sorulmaması.

 

17- Dilek ve temenniler.

 

Üyelerimizin ve kamuoyunun bilgilerine sunulur.

 


01.11.2023






Okunma Sayısı: 660


3.12.161.161








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top