Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4527   32,5111
EURO 34,8255   34,8882
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
NİĞDE'DE BİR OKULA 100. YIL CUMHURİYET ADI VERİLMESİ İÇİN VALİLİĞE BAŞVURDUK.

Geçtiğimiz Ekim ayı içinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılını Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutladık. Bu amaçla Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi olarak bir dizi etkinlikte de bulunduk.

 

Türk Eğitim-Sen olarak, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı nedeniyle tüm illerde valiliklere başvuruda bulunduk. Bu kapsamda Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanlığı olarak Niğde Valiliğine, ilimizde bir okula 100. Yıl Cumhuriyet adı verilmesi için resmi yazı ile başvurduk.

 

Resmi yazıda;

 

"Millî Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinin Ad verme yetkisi başlıklı 15/1.maddesinde “Kurumlara adlar; a) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarına il millî eğitim komisyonu kararına dayalı olarak valilikçe, b) Diğer kurumlara ise il millî eğitim komisyonu kararına dayalı olarak valilik teklifi üzerine Bakanlıkça, verilir.” denilmektedir.

 

Bilindiği üzere, büyük bir gurur ve sevinçle kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde, ilimizde yeni açılan en az bir okulumuza “100. YIL CUMHURİYET İLKOKULU/ORTAOKULU/LİSESİ/….” ismi verilmesi Cumhuriyetimizin ikinci asrına çok yakışacaktır.

 

            Yukarıda anılan hüküm uyarınca valiliğinizce ilimizde yeni açılacak okullardan en az birine “100. YIL CUMHURİYET İLKOKULU/ORTAOKULU/LİSESİ/…. “isminin verilmesi için il millî eğitim komisyonu kurulması ve valilik tekliflerinin yapılması hususunda;

 

            Bilgilerinizi ve gereğini arz ederiz." ifadeleri kullandı.

 


06.11.2023






Okunma Sayısı: 274


18.220.1.239








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top