Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4747   32,5332
EURO 34,8231   34,8859
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
UÇAR : TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Türk Eğitim-Sen Niğde Şubesi Kadın Komisyonları Başkanı Gülümser UÇAR, Anneler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Uçar şunları söyledi:

 

"Engin sevginin, şartsız merhametin, ucu bucağı olmayan şefkatin karşılığıdır anne. Gönlü evlat sevgisiyle dolu olan yürekler bu sonsuz sevgisini, sadece evlatlarına değil yeryüzündeki tüm canlılara sunar. Bu nedenledir ki, bizler sevmeyi, hoşgörülü olmayı, fedakarlığı analarımızın güzel yüreklerinden öğreniriz.

 

Kıymetli ozanımız Neşet Ertaş’ın “Kadın insandır; biz, insanoğlu…” şeklindeki veciz ifadesinde vurguladığı gibi insanlığın kaynağı, insanı insan yapan değerlerin toplandığı makamdır, annelik…

 

Öte yandan, nice yiğitler doğuran analarımız sayesinde vatan toprağı birdir, bayrağımız ezan seslerinin arşa yükseldiği semalarda özgürce dalgalanır. Kılına zarar gelse dünyaları yakan analarımız, söz konusu vatan ise kınalı kuzularını bağrına taş basarak yollar vatan görevine. Oysa, vatan haini kahpe kurşuna evlatlarını feda etmiş analarımızın yaşadığı acı ne dayanılmaz, duyduğu özlem ne derindir.

 

Bir yiğit doğar, vatan kurtulur. Kurtuluş Savaşı’nda bu yiğidin adı Zübeyde Hanım’ın oğlu Mustafa Kemal’dir. 15 Temmuz’da bu yiğidin adı Fadimana Halisdemir’in oğlu Ömer Halisdemir’dir. Kurtuluş Savaşı’nda nice isimsiz kahramanların koca yüreklerine analık yapanların ellerinde yükselmiştir bu vatan. Ülkemize göz dikmiş hainlerin sonları da analarımızın dualarında saklıdır.

 

Biz de Türk Eğitim-Sen olarak başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimize minnet duygularımızı bir kez daha ifade ediyor, hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet diliyoruz. İnsanlığın kurtuluşunun anne sevgisini ve ana yüreğini anlamaktan geçtiğine inanıyoruz.

Bu dileklerle, bütün annelerimizin gününü en içten dileklerimizle kutluyor; bir gün değil, bir ömür anneler günü olsun diyoruz."


13.05.2023






Okunma Sayısı: 635


3.17.28.48








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top