Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4742   32,5327
EURO 34,7084   34,7710
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINI İKİ YARIŞMAYLA TAÇLANDIRIYORUZ.

Türk Eğitim-Sen Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına “Dizelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Şiir Yarışması ve “Tuvallerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Resim Yarışması düzenliyor.

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlarken; cumhuriyetin nasıl kurulduğu, geleceğe emin adımlarla nasıl ulaştırılacağı, Türk eğitimcileri ve kamu çalışanlarının cumhuriyetin bekçileri olarak hangi görevleri üstlendiği veya üstleneceği gibi konuları kapsayan yarışmalarımızda; 2023’ten 2123’e Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılı ile ilgili hedef ve öngörüleri tema olarak belirleyen eserler de değerlendirmeye alınacaktır.

 

 

Kadınlara verilen seçme seçilme hakkı örneğinde olduğu gibi pek çok dünya ülkesinde dahi olmayan toplumsal yenilikler ile Türk milletinin cumhuriyet ile birlikte gerçekleştirdiği başarılar bu yarışmaların konusunu oluşturmaktadır.

 

Dereceye giren ve uygun görülen eserlerin katalog kitap olarak basılıp yayınlanması ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılına not düşülürken, gelecek nesillere cumhuriyet mücadelesi ve kazanımları aktarılırken; cumhuriyete emek verenler, cumhuriyetin bekçileri, savunucuları da bir kez daha yad edilmiş olacaktır.

 

Türk kültürünü geliştirecek bu yarışmalar ile aynı zamanda “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür” ilkesini de yaşatmayı amaçlamaktayız. Bunun yanında geleceğimiz olan öğrencilerimizin, onları yetiştiren eğitimcilerimizin ve devletin işlerini yapmakla mükellef kılınan kamu çalışanlarının Cumhuriyetimizin 100. Yılını gönüllerince terennüm edebilmelerini, ortaya çıkan eserlerin yayın haline getirilmesiyle de geleceğe kalıcı bir eser bırakmayı arzulamaktayız.

 

 

“Dizelerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” şiir yarışmasına eser göndermek isteyen katılımcıların 1 Ekim 2023 tarihi saat 24:00’e kadar eserlerini www.tesyarisma.org adresi üzerinden yüklemesi;

 

“Tuvallerde Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzü” Resim Yarışmasına eser göndermek isteyenlerin de 1 Ekim 2023 tarihi ve saat 17:00’ye kadar “Talatpaşa Bulvarı No:160 Kat: 6 Cebeci-Çankaya/ANKARA” adresindeki Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’ne elden veya kargo yoluyla eserlerini teslim etmeleri gerekmektedir.

 

Öte yandan birincilik ödülü 30.000 TL, ikincilik ödülü 20.000 TL, üçüncülük ödülü de 10.000 TL’dir. Ödüllerin törenle verilmesi planlanmakta olup, ödül töreninin tarihi ve yeri daha sonra sendikamızca duyurulacaktır.

 

Yarışmalara ilişkin detaylı bilgi www. tesyarisma.org adresinde mevcuttur.


17.04.2023






Okunma Sayısı: 1109


3.144.233.150








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top