Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4551   32,5136
EURO 34,6559   34,7183
       
Özlü Sözler
Hiçbir şey ayağınıza gelmez; en azından iyi olan hiçbirşey. Herşeyi gidip almanız gerekir.
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
TUNCER YILMAZ: İLKSAN’IN KAPATILMASINA KARŞIYIZ, YAŞATACAĞIZ.

İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, "İLKSAN’ın Kapatılmasına Karşıyız, Yaşatacağız." dedi. Yılmaz'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde:

 

"Değerli İLKSAN Üyeleri, 3 Nisan Cumartesi günü, Cumhuriyetimizin eğitim çalışanlarına emanet ettiği son müesseselerden birisi olan İLKSAN’ın yurt genelinde İlçe Temsilciliği seçimleri var. Her görüşten üye arkadaşlarımız, demokratik haklar çerçevesinde sandığın yönetimine talip olmak için adaylıklarını ilan ettiler. Hepsine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

 

Tabii bu süreçte çok güzel gelişmeler de oluyor, ülke olarak makro ve mikro düzeyde bazı ekonomik sıkıntılar yaşadığımız bu günlerde; memleketimizde ne güzide ekonomistler, ne parlak beyinli hesap uzmanları varmış bir bir ortaya çıkıyor. Sakarya’dan Van’a, Kocaeli’nden Konya’ya malum-sen başkanları hep bir ağızdan koro halinde “sizdeen 84 TL aidat alııp 500 bin TL ikramiye vereceğiiz, “İLKSAN aidatları ile ağıır sanayi hamlesi başlatacağızz” nutukları atıyor, eğitim çalışanlarının bütün ekonomik sorunlarını İLKSAN birikimi ile halledeceklerini iddia ediyorlarmış. Bu kadar önemli iddialar boş vaat olarak söylenemez herhalde, muhakkak bir bildikleri vardır. Benim merak ettiğim, acaba bu beyefendiler şapkadan tavşan çıkarmayı da biliyorlar mı? Yalnız biraz yavaş gidin, Dimyat’a pirince giderken İLKSAN üyelerini evdeki bulgurdan etmeyin. Aslında Ankara’daki ekonomi yönetimi bunları alıp ekonomik konseyde değerlendirse ülkemizde ki birçok ekonomik sorun da bunların dâhiyane fikirleri ile çözülmüş olacak galiba, ama zannederim malum-sen genel merkezi bu güzide ekonomistleri, ekonomik konseye kaptırmaz.

 

Benim tam da bu noktada, ekonomi dehası malum-sen il başkanlarına sormak istediğim bir konu var. Ey malum-sen’in güzide ekonomistleri; madem 84 TL aidatla 500 Bin TL ikramiye verileceğine inanıyorsunuz, ben İLKSAN aidatının İşveren payı dâhil yaklaşık 20 katını Emekli Sandığına veriyorum. Ama Emekli Sandığından alacağım İkramiye İLKSAN ikramiyesinin ancak 3 katı ediyor. 15 yıldır “yetkili, etkili irade sahibi ve ekonomi dehaları” olarak benim emekli sandığı ikramiyemi neden erittiniz? Holding kurma sevdası ile 1991-1996 döneminde tüm varlıkları eritilen İLKSAN, Türkiye Sevdalılarınca 1996’da devir alındığında İLKSAN emekli ikramiyesi, Emekli Sandığı İkramiyesinin ancak 20’de biri kadarken, bugün İLKSAN emekli ikramiyesi, Emekli Sandığı İkramiyesinin 3’te biri seviyesine çıkarılmış. İLKSAN ikramiyesi bu sürede 10 kat büyütülürken Emekli Sandığı İkramiyesi de o nispette eritilmiştir. Hesap ortada, ya bizim başarımızı kabul edin, ya da emekli sandığı ikramiyesinde memura yaşattığınız hezimetin sebebini memura izah edin.

 

Değerli Genç Meslektaşım, Bu vaatler, bize çok yabancı değil, bilmeyenler için söyleyeyim, Memurların, “Tasarrufu Teşvik Fonu Birikimleri”, “Konut Edindirme Fonu Birikimleri” hep bu yöntemlerle kapatıldı. Memurun maaşından kuruş, kuruş toplanan birikimler, anapara+yasal faizle, 12/24 ay taksitlere bölünüp çerez parası hükmünde ki ödemelerle tasfiye edildi. Malum- Sen zihniyetinin bu ışık-gölge oyununu İLKSAN’da sergilemesine müsaade etmeyeceğiz. Üyelerimizin birikimlerini korumak, haklarını tam ve eksiksiz bir biçimde ödemek için İLKSAN’ı yaşatıyoruz. Bundan sonra da yaşatmaya talibiz. Özellikle 2008’den sonra işe başlayan meslektaşlarımız için İLKSAN çok önemli, çünkü değişen sosyal güvenlik mevzuatı gereği, çalışma hayatına 2008’den sonra başlayanlar emekli olduklarında maksimum %50 aylık bağlama oranları ile emekli olacaklar, bu guruba giren çalışanlar için “tamamlayıcı sosyal güvenlik kurumu” olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Şimdi sizlerin karşısına çıkıp utanmadan, sıkılmadan “İLKSAN’da değişim zamanı” diye nutuk atanlar; bizim 10 yıldan bu yana kamu idareleri nezdinde yürüttüğümüz “İLKSAN ikramiyesine %25 devlet katkısı”, “İLKSAN üye ikramiyesi kadar da işveren(devlet) payı verilmesi” girişimlerimizi sabote eden, İLKSAN’ın geleceğinin tasarlandığı “Çalıştaylara, Seminerlere, Kongrelere” ve hatta hatta üzülerek söylüyorum ki “Şehit Eğitim Çalışanlarını Anma” programlarımıza dahi katılmayan zihniyettir. Bu zihniyet bizim 10 yıl boyunca yürüttüğümüz bütün çalışmaları sabote etmiş, varsa yoksa “İLKSAN Kapatılsın” türküsünü söylemiş, Türkülerini dinleyen çıkmayınca da şimdi dönmüş “İLKSAN’ı bize verin Oyak yapalım” şarkısını terennüme başlamışlardır. Değerli

 

Meslektaşlarım, İLKSAN’da “tahmin yöntemi ile zarar, fal bakma ile de iflas rüyası gören” malum-sen başkanlarının tefrikalarına itibar etmeyiniz, çok şükür sandığımız ekonomik değeri yüksek maddi duran varlıkları ve sadece son 3 yılda, menkul ve gayrimenkul sermaye iratlarından elde edilen yarım milyarlık gelir fazlası ile sağlam bir bilançoya sahiptir. Bu yüzdendir ki 2021 yılı başından itibaren, sosyal yardım ödemelerinde ortalama %20 oranında artışa gidilmiş, son 3 yıl içerisinde Doğum, Cenaze, Sağlık Destek ve Terör Mağduriyeti destekleri uygulamaya alınmıştır. Diğer taraftan İLKSAN yönetimi olarak ne yaparsak yapalım, hangi başarıyı elde edersek edelim, 10 yıldan bu yana sandığın kapısına kilit vurmak isteyen zihniyetin bu gerçekleri hakkaniyetle ifade edeceğini de düşünmüyoruz. Çünkü onlar kulakları varken duymuyor, gözleri varken görmüyor, dillerini de yalan ve iftira için kullanıyorlar.

 

Tüm bu gerçekleri vicdan sahibi her üyemize tekrar hatırlatırken, Sandığı kapatmaya gelenlere izin vermeyeceğinizi ve yaşatma iradesinde olanlara da güveninizin devam edeceğine inanıyor, hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum."

 

KAYNAK: kamudan.com


22.03.2021






Okunma Sayısı: 881


3.149.229.253








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top