Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4626   32,5211
EURO 34,5266   34,5888
       
Özlü Sözler
Bir insana yapılacak en büyük kötülük, ona umut verip sonra hiçbir şey olmamış gibi gitmektir. Friends
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
GENEL BAŞKAN GEYLAN: “OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİ BAKICI DEĞİLDİR!”

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘çalışan annelere’ kolaylık olması amacıyla kreş ve okul öncesi kurumlarının açılacağına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

 

Okul öncesi eğitimin, eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçası olduğunu, özel kreş ve gündüz bakımevleriyle bir tutmanın doğru olmadığını bildiren Genel Başkan Geylan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyu yeniden değerlendireceğini söyledi.

 

Pedagojik gerekçelerle okul öncesi sınıflar açılıyor ise aynı gerekçeler okuma safhasına geçmesi için birkaç haftaya daha ihtiyaçları olan 1. sınıfları da yüz yüze eğitime almak için geçerli değil midir?” diye soran Genel Başkan Geylan açıklamasında şunları söyledi:

 

“Milli Eğitim Bakanı Sayın Selçuk bugün yaptığı açıklamada “çalışan annelere” kolaylık olması amacıyla kreş ve okul öncesi kurumlarının açılacağını ifade etti.

 

Okul öncesi eğitimi, eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır, özel kreş ve gündüz bakımevleriyle bir tutmak doğru değildir.

 

Çalışan annelere kolaylık olsun gerekçesiyle ana okulları ve okul öncesi sınıflarımızı eğitime açmak demek, öğretmenlerimize “BAKICI” muamelesi yapan bir takım arazlı yaklaşımları olumlamak demektir.

 

Ayrıca bir diğer husus da;

 

Yarım gün eğitim yapan okul öncesi sınıflarının açılmasının tam gün çalışan annelere kolaylık sağlama amacına hizmet etmeyeceğini de görmek gerekir.

 

Yine ayrıca;

 

Eğer pedagojik gerekçelerle okul öncesi sınıflarımızı açıyorsak, aynı gerekçeler okuma safhasına geçmesi için birkaç haftaya daha ihtiyaçları olan 1. sınıflarımızı da yüz yüze eğitime almak için geçerli değil midir?

 

MEB’in konuyu yeniden değerlendireceğini umuyorum.”


21.11.2020






Okunma Sayısı: 635


52.15.189.48








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top