Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 32,4747   32,5332
EURO 34,8231   34,8859
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür herkes kabı kadar alır
Son Ziyaretçi Yorumları
Betül Turna
Sadece ek ders değil maaş kesintisi de oluyor karantina süresi raporlu olarak sayılıyor 10 gün rapor hakkimizdan gidiyor


Tüm ziyaretçi yorumları için tıklayınız.
Reklam
OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLERİNE EK DERS ÜCRETİ ÖDENMELİDİR.

Özel Eğitime Muhtaç Öğrencilerin Eğitiminde Görev Alan Okul Öncesi Öğretmenlerine, Ek Ders Ücreti Ödenmelidir.

 

Okul öncesi öğretmenleri zaman zaman özel eğitime muhtaç olan öğrencilerin eğitimlerinde görev almaktadırlar. Bu eğitimler öğrencinin ihtiyacına göre destek eğitimi odası ile evde ve hastanede ki eğitim ortamlarında verilebilmektedir. Bu eğitimlerde görev alan okul öncesi öğretmenlerine ise ek ders ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir. Halen yürürlükte bulunan ek ders ücreti ödemelerine ilişkin ana düzenlemelerin yer aldığı Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’da; okul öncesi öğretmenlerine, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitiminde görev almaları durumunda ek ders ücreti ödenebileceğine dair bir düzenleme bulunmamaktadır. Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’da ki eksik düzenleme okul öncesi öğretmenlerini mağdur ettiği gibi özel eğitime muhtaç okul öncesi öğrencilerinin de eğitimlerini aksatmaktadır.

 

Türk Eğitim Sen olarak; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul/kurumlarda görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin, özel eğitime muhtaç öğrencilerin evde ve hastanede eğitimi ile destek eğitimi odalarında gönüllülük esasına göre görevlendirilmeleri görev almaları durumunda ise ek ders ücretinden  yararlanabilmeleri için Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’da düzenleme yapılması konusunda; Milli Eğitim Bakanlığı’ndan  gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını talep ettik.

 

İlgili yazımız için tıklayınız.


04.10.2022






Okunma Sayısı: 378


18.191.21.86








DİĞER HABERLER

 

© Copyright 2024  V4.4 Tüm Hakları Saklıdır.


Top